SISTE NYTT‎ > ‎

JONS BLOGG

Blir det trangere i døren til banken?

lagt inn 11. nov. 2013, 23:24 av Jon Holst-Larsen   [ oppdatert 12. nov. 2013, 12:04 ]

Med krav om økt soliditet i bankene forventer vi sterkere prioritering på utlånene fremover. Boliglånskundene vil nok fortsatt få tilgang, men hvordan vil næringslivet påvirkes? 

Vi tror mange, særlig av SMB-aktørene som planlegger for investeringer må være forberedt på at det blir trangere tilgang.

Nå avventer vi fortsatt endelige kapitalkrav og regler. Det er dog ingen tvil om at kravene økes. Konsekvensen er med all sansynlighet at næringslivet vil oppleve vanskeligere tilgang på kapital fra bankene.

Kanskje er det lurt å sondere alternativene allerede nå.
Noen av dem finner du her.


Tips dine forbindelser om Foretaksassistanse
Den som skal inn her må forberede seg godt.

Jeg takker av i Bank Brokers og fortsetter i Foretaksassistanse

lagt inn 5. nov. 2013, 23:48 av Jon Holst-Larsen   [ oppdatert 12. nov. 2013, 11:59 ]


Til alle forretningsforbindelser
Ved starten av 2011 etablerte jeg Foretaksassistanse AS. Fra oppstart og frem til oktober i år har Foretaksassistanse hatt en avtale med Bank Brokers AS. Dere kjenner meg som en Bank Broker.

Tiden er likevel kommet til å kaste loss i forhold til Bank Brokers. Jeg fortsetter mitt virke som før, men fremover vil jeg presentere meg på vegne av Foretaksassistanse AS.

Innholdsmessig vil jeg vektlegge finansiering og fremmedkapital i større grad fremover. Kvalitetssikring vil jeg fortsatt gjøre. Likeså konkurranseutsetting og anbud. Les mer om våre tjenester.

Fra 1. november er jeg på plass i Akersgata 1. Ta gjerne en tur innom. Jeg byr på kaffe og diskusjon om finansielle fremtidsutsikter for deg og virksomheten din.

Du er velkommen til å ta kontakt. Bruk gjerne kontaktskjemaet vårt. Har du behov for å gjøre noe i forhold til finansiering i virksomheten din, vil jeg gjerne besøke deg for en uforpliktende gjennomgang. Les mer her. Det samme gjelder dersom du lurer på om prisene du betaler til banken og andre finansieringsselskaper er de beste du kan oppnå i dagens marked. Les mer om kvalitetssikring.


Tips dine forbindelser om Foretaksassistanse
Jon Holst-Larsen


Firmaopplysninger
Foretaksassistanse AS
Akersgt. 1
0158 Oslo
Internett: www.foretaksassistanse.no
E-post: post@foretaksassistanse.no

Jon Holst-Larsen
Rådgiver og daglig leder
E-post: jon.holst-larsen@foretaksassistanse.no

Telefon: +47 928 10 904
Skype: jon.holst-larsen

Forslag til høringsnotat om systemviktige finansinstitusjoner

lagt inn 4. nov. 2013, 23:25 av Jon Holst-Larsen   [ oppdatert 5. nov. 2013, 01:07 ]

Forslag til høringsnotat om systemviktige finansinstitusjoner er nå oversendt Finansdepartementet.

Finanstilsynet er klar med høringsnotat for å identifisere systemviktige finansinstitusjoner. Vi er spent på utfallet, ikke minst i forhold til krav om soliditet.

Vi følger saken.
(Kilde: Finanstilsynet)

Nå blir det lettere for bedrifter å låne i banken

lagt inn 17. okt. 2013, 02:45 av Einar Carlsen   [ oppdatert 31. okt. 2013, 05:09 av Jon Holst-Larsen ]


Norske banker varsler at de vil slippe litt opp på kravene til bedriftslån.

Norske banker opplevde en svak økning i bedriftenes låneetterspørsel i løpet av årets tredje kvartal, viser utlånsundersøkelsen som Norges Bank la frem.

Les hele artikelen her

Foretaksassistanse skaper vekst
Foto: Johannessen, Sara

Scana får 75 millioner i nødhjelp

lagt inn 15. okt. 2013, 00:21 av Jon Holst-Larsen

Tre banker og tre aksjonærer stiller opp med likviditet til Scana Industrier.

Scana Industrier ASA har inngått avtale om en super senior kredittfasilitet med sitt eksisterende banksyndikat bestående av DNB, Nordea og Handelsbanken, samt tre av selskapets ledende aksjonærer Camar AS, Øgreid AS og International Oilfield Services AS som långivere av inntil 75 millioner kroner.

De samlede forpliktelser for bankene og aksjonærene er henholdsvis 45 og 30 millioner kroner.

Den nye fasiliteten vil ha prioritet foran selskapets eksisterende seniorfasiliteter. Den vil i utgangspunktet ha en varighet på seks måneder.

Scanas virksomhetsområder ble sterkt påvirket av den internasjonale nedgangskonjunkturen og har de siste årene hatt utfordringer med hensyn til lønnsomhet og likviditet. For å bedre lønnsomheten i konsernet er det over de siste årene varslet og gjennomført omfattende strukturprosesser.

Den nye fasiliteten er kommet på plass for å styrke selskapets likviditet i en periode hvor konsernet jobber målrettet for å gjennomføre konkrete strategiske prosesser. Arbeidet med disse prosessene er ifølge selskapet godt i gjenge og fortsetter med full kraft i kombinasjon med løpende driftsforbedringer og effektiviseringstiltak. Ytterligere initiativ vil også vurderes, herunder salg av ikke-strategiske virksomhetsområder og eiendommer.

For bistand i herværende låneopptak og for å forsterke arbeidet med å utvikle strategiske muligheter for selskapet, har styret i Scana Industrier engasjert Handelsbanken Capital Markets som finansiell rådgiver. Styret og ledelsen i selskapet vil fortsette et målrettet arbeid for å sikre Scana Industrier en robust plattform for fremtiden.

Scana Industriers Rolf Roverud. Foto: Finansavisen

1-5 of 5