SISTE NYTT‎ > ‎JONS BLOGG‎ > ‎

Scana får 75 millioner i nødhjelp

lagt inn 15. okt. 2013, 00:21 av Jon Holst-Larsen
Tre banker og tre aksjonærer stiller opp med likviditet til Scana Industrier.

Scana Industrier ASA har inngått avtale om en super senior kredittfasilitet med sitt eksisterende banksyndikat bestående av DNB, Nordea og Handelsbanken, samt tre av selskapets ledende aksjonærer Camar AS, Øgreid AS og International Oilfield Services AS som långivere av inntil 75 millioner kroner.

De samlede forpliktelser for bankene og aksjonærene er henholdsvis 45 og 30 millioner kroner.

Den nye fasiliteten vil ha prioritet foran selskapets eksisterende seniorfasiliteter. Den vil i utgangspunktet ha en varighet på seks måneder.

Scanas virksomhetsområder ble sterkt påvirket av den internasjonale nedgangskonjunkturen og har de siste årene hatt utfordringer med hensyn til lønnsomhet og likviditet. For å bedre lønnsomheten i konsernet er det over de siste årene varslet og gjennomført omfattende strukturprosesser.

Den nye fasiliteten er kommet på plass for å styrke selskapets likviditet i en periode hvor konsernet jobber målrettet for å gjennomføre konkrete strategiske prosesser. Arbeidet med disse prosessene er ifølge selskapet godt i gjenge og fortsetter med full kraft i kombinasjon med løpende driftsforbedringer og effektiviseringstiltak. Ytterligere initiativ vil også vurderes, herunder salg av ikke-strategiske virksomhetsområder og eiendommer.

For bistand i herværende låneopptak og for å forsterke arbeidet med å utvikle strategiske muligheter for selskapet, har styret i Scana Industrier engasjert Handelsbanken Capital Markets som finansiell rådgiver. Styret og ledelsen i selskapet vil fortsette et målrettet arbeid for å sikre Scana Industrier en robust plattform for fremtiden.

Scana Industriers Rolf Roverud. Foto: Finansavisen
Comments